Ciftci veya Koylu Usulu Pilic Sote - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Ciftci veya Koylu Usulu Pilic Sote

köy tavuk yemekleri, köylü usulü piliç sote



MALZEMELER : 
  • Birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (seb­ze suyu ile) 
  • 1 Adet piliç
  • 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon
  • Birbuçuk litre bağlan­mış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu 
  • Bir miktar tereyağı




ÇİFTÇİ VEYA KÖYLÜ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Yahni usulü kesilip bölünmüş bir yarkayı (krali­çe piliç) tereyağda hafifçe iki tarafı renklenmesi için sote ediniz. Bunu hazırladıktan sonra tencereye oturtunuz ve birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (seb­ze suyu ile) ilave edip beraber pişirmeyi tamamla­yınız. Piliç ve sebzeleri bir güvece yerleştiriniz ve 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon ilave edi­niz. Güveci kapağıyla kapatıp ufak ateşte fırında hafif hafif pişiriniz. Son anda birbuçuk litre bağlan­mış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu ile ıslatınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here