MALZEMELER :
- Birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (sebze suyu ile)
- 1 Adet piliç
- 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon
- Birbuçuk litre bağlanmış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu
- Bir miktar tereyağı
ÇİFTÇİ VEYA KÖYLÜ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Yahni usulü kesilip bölünmüş bir yarkayı (kraliçe piliç) tereyağda hafifçe iki tarafı renklenmesi için sote ediniz. Bunu hazırladıktan sonra tencereye oturtunuz ve birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (sebze suyu ile) ilave edip beraber pişirmeyi tamamlayınız. Piliç ve sebzeleri bir güvece yerleştiriniz ve 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon ilave ediniz. Güveci kapağıyla kapatıp ufak ateşte fırında hafif hafif pişiriniz. Son anda birbuçuk litre bağlanmış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu ile ıslatınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder