Ciftci veya Koylu Usulu Pilic Sote - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Ciftci veya Koylu Usulu Pilic Sote

köy tavuk yemekleri, köylü usulü piliç sote



MALZEMELER : 
  • Birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (seb­ze suyu ile) 
  • 1 Adet piliç
  • 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon
  • Birbuçuk litre bağlan­mış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu 
  • Bir miktar tereyağı




ÇİFTÇİ VEYA KÖYLÜ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Yahni usulü kesilip bölünmüş bir yarkayı (krali­çe piliç) tereyağda hafifçe iki tarafı renklenmesi için sote ediniz. Bunu hazırladıktan sonra tencereye oturtunuz ve birbuçuk bardak çiftçi usulü hazırlanmış sebze hülasası (seb­ze suyu ile) ilave edip beraber pişirmeyi tamamla­yınız. Piliç ve sebzeleri bir güvece yerleştiriniz ve 2 kaşık küplere kesilmiş yağsız jambon ilave edi­niz. Güveci kapağıyla kapatıp ufak ateşte fırında hafif hafif pişiriniz. Son anda birbuçuk litre bağlan­mış dana eti suyu ile işlenmiş kendi etsuyu sosu ile ıslatınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages