Burgoyn Usulu Pilic Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Ekim 2013 Pazartesi

Burgoyn Usulu Pilic Tarifi

en güzel soslu tavuk yemekleri, en farklı tavuk yemekleri, burgoyn usulü piliç yemeği tarifi

MALZEMELER : 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kuşbaşı doğ­ranmış jambon yağı veya kuyruk yağı veya böbrek yağı
  • 20 adet ufak soğan
  • 20 adet dilim­lenmiş mantar
  • 2 bardak kırmızı şarap
  • 2 bardak dömi-glas sosu 


BURGOYN USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI : 

1 çorba kaşığı tereyağında ufak kuşbaşı doğ­ranmış jambon yağı veya kuyruk yağı veya böbrek yağını altın rengi oluncaya kadar kavurunuz ve son­ra 20 adet ufak soğan ile daha sonra 20 adet dilim­lenmiş mantar da ilave ediniz ve pişirmeye devam ediniz. Sonra bu malzemeyi tencereden çıkarınız ve aynı yağda semiz pilici renkleninceye kadar kı­zartınız. Semiz pilici çıkarınız ve 2 bardak kırmızı şarap ile ılıtınız, sonra yarısı çekilinceye kadar ko­yulaştırınız ve yine 2 bardak dömi-glas sosu ile ıslatınız ve 5 dakika süreyle kaynatınız. Se­miz pilici tencereye tekrar koyunuz. Harlı ateşte pişirmeye başlayınız. Tencereyi kapağı ile kapatıp 20 dakika süreyle pişiriniz. JamboN yağına soğan ve mantarları ilave ediniz. Sonra orta ateşte ağzı kapalı 45 dakika pişiriniz. Piştikten sonra pilici ve garnitürleri tencereye veya servis tabağına güzelce yerleştirip et suyu ile ıslatıp servis yapınız.
NOT: Evhanımı usulü hazırlanmış bütün kümes hay­vanları gibi semiz piliç evhanımı usulü yemeği de bir güveçte pişirilmesi ve hatta güveçte ser­vis yapılması mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here