MALZEMELER :
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Kuşbaşı doğranmış jambon yağı veya kuyruk yağı veya böbrek yağı
- 20 adet ufak soğan
- 20 adet dilimlenmiş mantar
- 2 bardak kırmızı şarap
- 2 bardak dömi-glas sosu
BURGOYN USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI :
1 çorba kaşığı tereyağında ufak kuşbaşı doğranmış jambon yağı veya kuyruk yağı veya böbrek yağını altın rengi oluncaya kadar kavurunuz ve sonra 20 adet ufak soğan ile daha sonra 20 adet dilimlenmiş mantar da ilave ediniz ve pişirmeye devam ediniz. Sonra bu malzemeyi tencereden çıkarınız ve aynı yağda semiz pilici renkleninceye kadar kızartınız. Semiz pilici çıkarınız ve 2 bardak kırmızı şarap ile ılıtınız, sonra yarısı çekilinceye kadar koyulaştırınız ve yine 2 bardak dömi-glas sosu ile ıslatınız ve 5 dakika süreyle kaynatınız. Semiz pilici tencereye tekrar koyunuz. Harlı ateşte pişirmeye başlayınız. Tencereyi kapağı ile kapatıp 20 dakika süreyle pişiriniz. JamboN yağına soğan ve mantarları ilave ediniz. Sonra orta ateşte ağzı kapalı 45 dakika pişiriniz. Piştikten sonra pilici ve garnitürleri tencereye veya servis tabağına güzelce yerleştirip et suyu ile ıslatıp servis yapınız.
NOT: Evhanımı usulü hazırlanmış bütün kümes hayvanları gibi semiz piliç evhanımı usulü yemeği de bir güveçte pişirilmesi ve hatta güveçte servis yapılması mümkündür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder