MALZEMELER :
- Büyük küplere kesilmiş ve aklanmış (kaynar suya batırılıp çıkartılmış) 50 gram jambon yağı
- Yeterli miktarda tereyağı
- 12 adet ufak (arpacık) aklanmış soğan
- 12 adet ufak çiğ mantar
- 2 bardak kırmızı şarap
DENİZCİ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Büyük küplere kesilmiş ve aklanmış (kaynar suya batırılıp çıkartılmış) 50 gram jambon yağını tereyağda altın rengine dönüşünceye kadar kızartınız. 12 adet ufak (arpacık) aklanmış soğan ilave ediniz. Kızartınız ve 12 adet ufak çiğ mantar ilave ediniz. Bu garnitürleri tavadan çıkarıp süzünüz ve aynı yağda alışık şekilde kesilip parçalanmış pilici sote yapınız. Piliç yarı pişmiş duruma gelince çıkarmış olduğunuz garnitürleri tavaya geri koyunuz ve kapağıyla tavayı örttükten sonra 15 dakika süreyle pişiriniz. Piliç ve garnitürleri tavadan çıkarınız. 2 bardak kırmızı şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp yarısı çekilinceye kadar bir kaşık ev tereyağı ilave ederek bağlayınız ve süzgeçten geçirip süzünüz. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve etrafını garnitürlerle süsleyiniz. Sosu ile kaplayınız.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder