Bugulama Usulu Dana Eti Pirzolasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Bugulama Usulu Dana Eti Pirzolasi Tarifi

buğuda dana eti pirzolası
MALZEMELER :

  • Pirzola
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • Jambon yağı
  • Jambon deri parçaları
  • Doğranmış soğan
  • Kıyılmış havuç
  • 1 çay fincanı beyaz şarap
  • Açık et suyu konsantresi


BUĞULAMA USULÜ DANA ETİ PİRZOLASI HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını biraz kalınca kesiniz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Tereyağ ile yağlanmış tavanın içine jambon yağ ve deri parçaları, doğranmış soğan ve kıyıl­mış havuç ile birlikte pirzolayı oturtu­nuz. Tavayı kapatarak 10 dakika süreyle pişiriniz. 1 çay fincanı beyaz şarap ile ıslatınız, iyice suyunu çektiriniz. Açık et suyu konsantresini pirzolanın üzerine dökünüz. Haşlayınız. Sonra tavayı kapa­ğıyla tekrar örterek pirzolanın kalınlığına göre 45 dakika ile bir saat arası süreyle fırında pişiriniz. Dana pirzolasını süzü­nüz ve yuvarlak bir servis tabağına yer­leştiriniz. Kendi et suyunu yağdan artfıp koyulaştırarak süzgeçten geçirip süzdük­ten sonra pirzolanın üstüne dökerek kap­layınız ve servisi yapınız.
NOT: Buğulama usulü pişirilen kağıtta dana pirzolasına çeşitli garnitürler koyabilirsi­niz. Dana pirzolası sote tariflerinde belir­tilen bütün garnitürleri hazırlayıp onlarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here