- Pirzola
- Tuz, karabiber
- Tereyağı
- Jambon yağı
- Jambon deri parçaları
- Doğranmış soğan
- Kıyılmış havuç
- 1 çay fincanı beyaz şarap
- Açık et suyu konsantresi
BUĞULAMA USULÜ DANA ETİ PİRZOLASI HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını biraz kalınca kesiniz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Tereyağ ile yağlanmış tavanın içine jambon yağ ve deri parçaları, doğranmış soğan ve kıyılmış havuç ile birlikte pirzolayı oturtunuz. Tavayı kapatarak 10 dakika süreyle pişiriniz. 1 çay fincanı beyaz şarap ile ıslatınız, iyice suyunu çektiriniz. Açık et suyu konsantresini pirzolanın üzerine dökünüz. Haşlayınız. Sonra tavayı kapağıyla tekrar örterek pirzolanın kalınlığına göre 45 dakika ile bir saat arası süreyle fırında pişiriniz. Dana pirzolasını süzünüz ve yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Kendi et suyunu yağdan artfıp koyulaştırarak süzgeçten geçirip süzdükten sonra pirzolanın üstüne dökerek kaplayınız ve servisi yapınız.NOT: Buğulama usulü pişirilen kağıtta dana pirzolasına çeşitli garnitürler koyabilirsiniz. Dana pirzolası sote tariflerinde belirtilen bütün garnitürleri hazırlayıp onlarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder