Portekiz Usulu Tavuk Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Portekiz Usulu Tavuk Sote Tarifi

portekiz usulü tavuk sote

MALZEMELER :
  • Tavuk
  • Zeytinyağı
  • 1 kaşık doğranmış soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 3 kaşık dana et  suyu konsantresi
  • 1 demet doğranmış maydanoz


PORTEKİZ USULÜ TAVUK SOTE HAZIRLANIŞI : 
tAVUĞU zeytinyağda sote yapınız ve üçte ikisi piş­miş hale gelince bir kaşık doğranmış soğan ilave ediniz. Tavuğu tavadan çıkarınız ve tavanın içine 4 adet soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve parçalara bölünmüş domates ve bir diş rendelenmiş sarmısak koyunuz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Bir bardak be­yaz şarap ile ıslatınız ve yarısı çekilinceye kadar ko­yulaştırınız, 3 kaşık bağlanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ilave ediniz. Tavuğu servis tabağı­na yerleştiriniz. Sosu ile kaplayınız ve üstüne doğ­ranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here