MALZEMELER :
- Tavuk
- Zeytinyağı
- 1 kaşık doğranmış soğan
- 1 adet domates
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak beyaz şarap
- 3 kaşık dana et suyu konsantresi
- 1 demet doğranmış maydanoz
PORTEKİZ USULÜ TAVUK SOTE HAZIRLANIŞI :
tAVUĞU zeytinyağda sote yapınız ve üçte ikisi pişmiş hale gelince bir kaşık doğranmış soğan ilave ediniz. Tavuğu tavadan çıkarınız ve tavanın içine 4 adet soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve parçalara bölünmüş domates ve bir diş rendelenmiş sarmısak koyunuz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Bir bardak beyaz şarap ile ıslatınız ve yarısı çekilinceye kadar koyulaştırınız, 3 kaşık bağlanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ilave ediniz. Tavuğu servis tabağına yerleştiriniz. Sosu ile kaplayınız ve üstüne doğranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder