MALZEMELER :
- Dana pirzolası
- Tereyağı
- 6 adet parçalanmış jambon yağı
- 6 adet prçalanmış ufak soğan
- Kuşbaşı doğranmış patates
- 3 kaşık koyultulmuş et suyu
EV HANIMI USULÜ DANA PİRZLOASI HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını biraz kalınca kesiniz ve tuzlayıp karabiber ekiniz. Sonra bir güveçte tereyağ ile her iki tarafı kızarıncaya kadar kavurunuz. 6 adet aklanmış (kaynar suya batırılmış ve çıkarılmış) ve tereyağda kavrulmuş jambon yağı parçaları, 6 adet ufak ve kavrulmuş soğan (arpacık soğanı) ve bir düzine tereyağda kızartılmış ufak yeni mahsul patates veya aynı miktarda kuşbaşı doğranmış patates ilave ediniz. Hafif ateşte yavaşça fırında pişiriniz. Son anda 3 kaşık koyultulmuş et suyu ilave ediniz. Pişirdiğiniz güvecin içinde servisi yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder