Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Eylül 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

patlican dolmasi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Yemekleri, Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Patlıcan Dolmaları, Dolma Çeşitleri, Dolma Tarifleri, Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Oktay Usta Tarifleri, Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Malzemeleri, Dolma Nasıl Yapılır Tarifi



Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Malzemeleri:



  • 20 tane kuru patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (1 diş değil, 1 bütün baş olacak)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Taze çekilmiş karar biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1/4 demet taze nane (yoksa kurusuda olur)
  • Tuz
  • Mamaydanoz 
  • Dereotu
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi


Yapılışı

Önce bir tencerede suyumuzu kaynatalım.Kaynayan suyun içine patlıcanlarımızı atıp,biraz kaynatıp suyunu süzüp,tekrar temiz kaynar suyla bir daha haşlıyalım.bu işlemi 3-4 kez tekrarlayalım,yoksa patlıcanlar acı suyunu atamaz.



Sonra başka bir tencereye yağımızı alalım ve ısıtalım, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ölene kadar iyice kavuralım.daha sonra salçalarıda ekleyip biraz daha kavurup yıkanmış pirinçlerimizi ilave edip,tuz ve şekeride katıp biraz daha kavuralım.harcımız kavrulunca1/2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekmeye bırakalım.



Piştikten sonra baharatları ,maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştıralım.Ben dereotu ve maydanozun kuru olanını tercih ettim, siz dilerseniz bir kaç sap tazesindende kullanabilirsiniz..Harcımız hazır olunca patlıcanları yırtmadan dikkatli bir şekilde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.Tencereye yatık bir şekilde diziyoruz.birinin ağzı diğerinin altına gelecek şekilde olacak.Üzerine biraz tuz serpip bir parmak altına gelecek şekilde sıcak suyumuzuda ilave edip üzerine bir tabak koyuyoruz ki dolmalarımız dağılmasın.Kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.



Yalnız pişmeden 15-20 dakika önce nar ekşisini yada sumak ekşisini ekliyoruz.patlıcanlarımız yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.



Zevkimize göre süsleyip soğuk olarak servis edelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages