Yufkali Tavuk Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Eylül 2013 Perşembe

Yufkali Tavuk Tarifi

yemek tarifleri

Yufkalı Tavuk nasıl yapılır ?

Yufkalı Tavuk Mutfak: Türk Mutfağı.

Yufkalı Tavuk Yapım Zorluğu: Kolay

Yufkalı Tavuk Gerekli Malzemeler

1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)

200 gr margarin

200 gr tereyağ

750 gr pirinç

5 adet yufka

Yufkalı Tavuk Tarifi

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın. Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır. Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Yufkalı Tavuk No: 450

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here