Etli Biber Dolması Tarifi
- 1 kilo ince kabuklu dolmalık biber
- Etli dolma harcı
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 domates
- Bir su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Dolmalık biberlerin üst kısmını ucu sivri bir bıçak ile kesip çıkarın. İçindeki çekirdekleri temizleyin. Hazırladığınız dolma harcı ile biberlerin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldurun. Üzerini dilimlediğiniz domates ile kapak yaparak kapatın.
Tencereye dolmaları dizin.
1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu 1 su bardağı su veya et suyunda eritin.
Tencerenin kenarından dökün.
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder