zeytinyağlı dolmalar |
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri:
- 12 tane dolmalık biber
- Bir bardak pirinç
- 2 bardak zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı dolma fıstığı
- 6 tane kuru soğan
- Bir çay kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Bir demet dereotu
- 6 tane kesme şeker
- 1 tane limonun suyu
- Bir tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar)
- 2 bardak su
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin. Fıstığı ayıklayın.
Kuş üzümlerini temizleyin. Onları da suya koyun.
Biberlerin kapaklarını açın.
1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın.
Pembeleşene kadar karıştırın.
Pembeleşmeye başlayınca ufak zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.
Karıştırarak, iyice kavurun. Pirinci süzün.
Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın.
Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Üzerine 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çektirin.
Altını söndürün. Yeni baharını atıp, karıştırın.
Harç ılınınca biberlerin içine doldurun.
Tencereye dizin. 1 bardak su ilave edin.
Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin.
Dolmalar soğuduktan sonra, fırına dayanıklı cam bir kaba alın.
Kalan zeytinyağını üzerine dökün.
175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Servis için soğumasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder