kabak dolması |
Kabak Sarma Bulgurlu Köfte Tarifi
Malzemeleri:
- 4 adet kabak
- Yarım kilo köftelik kıyma
- Yarım kilo köftelik bulgur
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tereyağı
- Yoğurt
- Nane
- Yenibahar ( çok az )
- 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Kabakların dış yüzeyini önce, soyma aletinin tırtıklı yüzü ile soyuyoruz.
Soyulan Kabakları 2 parmak kalınlığında doğrayıp, içlerini çıkartıp beklemeye alıyoruz.
Kıymayı bir kap içinde bulgur ile ve aruzunuza gore baharat ekleyerek iyicene yoğuruyoruz. Kimyonu çok sevdiğimden biraz fazla koyuyorum, çiğ köfteye yakın bir kokusu oluyor. Arzuya göre 1 diş sarımsakta eklenebilir
Yoğurma işleminden sonra biraz dinlendirmeye alıyoruz.
Kabakların içlerini kıyma karışımı ile dolduruyoruz. Yanlız çok doldurmayın, suda haşlanırken buldurlar şişeceği için şekilleri bozulabilir.
Orta boy bir tencere içine dizip uzerine yarım bardan su dökerek orta ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık 15dakika içinde pişmiş oluyor.
Pişen kabaklı köfteleri, yayvan bir tabağa alıyoruz, uzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı nane ekleyip servis yapabilirsiniz.
Not: Aşırı sıcakken yoğurdu eklerseniz, yoğurt sıcaklatan etkilendiği için görüntüsü ve tadı bozulacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder