Kremalı Tavuk nasıl yapılır ?
Kremalı Tavuk Mutfak: Türk Murfağı.
Kremalı Tavuk Yapım Zorluğu: Normal.
Kremalı Tavuk Gerekli Malzemeler;
1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı sek beyaz şarap
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak, dilimlenmiş
4 dal taze fesleğen
100 gr kurutulmuş domates
2 kişilik
Kremalı Tavuk Tarifi;
Tavuğu tuz ve biberle ovun. Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın. Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin. Krema, beyaz şarap ve
domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın. Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No: 153
Post Top Ad
Responsive Ads Here
5 Eylül 2013 Perşembe
Anasayfa
tavuk yemeği but
tavuk yemek tarifleri
tavuk yemekleri fırında
tavuk yemekleri resimli
tavuk yemekleri tarifi
Tavuk yemekleri tarifleri
Kremalı Tavuk Tarifi
Kremalı Tavuk Tarifi
Etiketler
# tavuk yemeği but
# tavuk yemek tarifleri
# tavuk yemekleri fırında
# tavuk yemekleri resimli
# tavuk yemekleri tarifi
# Tavuk yemekleri tarifleri
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Tavuk yemekleri tarifleri
Etiketler:
tavuk yemeği but,
tavuk yemek tarifleri,
tavuk yemekleri fırında,
tavuk yemekleri resimli,
tavuk yemekleri tarifi,
Tavuk yemekleri tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder