Kremalı Tavuk Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Eylül 2013 Perşembe

Kremalı Tavuk Tarifi

Her Gün 1 Tarif
Kremalı Tavuk nasıl yapılır ?

Kremalı Tavuk Mutfak: Türk Murfağı.

Kremalı Tavuk Yapım Zorluğu: Normal.

Kremalı Tavuk Gerekli Malzemeler;

1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü

yarım su bardağı krema

yarım su bardağı sek beyaz şarap

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarmısak, dilimlenmiş

4 dal taze fesleğen

100 gr kurutulmuş domates

2 kişilik

Kremalı Tavuk Tarifi;

Tavuğu tuz ve biberle ovun. Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın. Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin. Krema, beyaz şarap ve

domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın. Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 153

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here