Midye Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Eylül 2013 Perşembe

Midye Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri

midye dolması
Midye Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Yemek tarifleri, midye dolma yemekleri, Midye Dolma Tarifi, Midye Dolma Nasıl Yapılır, Midye Tava Yapmak, Midye Tava Pişirmek, Midye Dolma Oktay Usta Tarifleri, Midye Dolma Yapmak İçin Gerekli malzemeler, midye dolma yapımı, midye dolma tarifi oktay usta


Midye Dolma Tarifi

Malzemeleri:



  • 60 büyük boy  midye 

  • 600 gram zeytinyağı

  • 8 su bardağı su

  • 250 gram kuş üzümü

  • 1.5 kilo soğan

  • Bir demet dereotu

  • 200 gram beyaz fıstık

  • Dört su bardağı pirinç

  • İki çorba kaşığı toz şeker

  • Karabiber

  • Yenibahar

  • Tarçın

  • Tuz


Yapılışı

Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün.



Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin.



Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here