Yoğurtlu Kebap Tarifi Lezzet Durağı Sizlerle.
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmis kiyma Yarim bayat ekmek Yarim demet ince kiyilmis maydanoz 1 adet rendelenmis kuru sogan Yarim çay kasigi kara biber Yarim çay kasigi kimyon 1 çay kasigi kimyon 1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi 1 fincan sivi yag
4 kasik tereyagi
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, kara biberi
kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu,
rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin.
Kiymayi iyice yogurup 12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra
pideyi küçük kusbasi dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina
koyup üzerine yogurt ilave edin.
Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan sonra tabaklara servis
edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin
üzerine koyup süsleyerek servis yapin.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Eylül 2013 Salı
Anasayfa
kebap
tarifi
yemek
Yogurtlu
yoğurtlu kebab
yoğurtlu kebab tarifi
Yogurtlu Kebap Ev Yemekleri Tarifi
Yogurtlu Kebap Ev Yemekleri Tarifi
Etiketler
# kebap
# tarifi
# yemek
# Yogurtlu
# yoğurtlu kebab
# yoğurtlu kebab tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yoğurtlu kebab tarifi
Etiketler:
kebap,
tarifi,
yemek,
Yogurtlu,
yoğurtlu kebab,
yoğurtlu kebab tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder