Sebzeli Kebap Evde Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Sebzeli Kebap Evde Yemek Tarifi

Fırında Sebzeli Kebap Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 45 gr margarin 100 gr Sogan 1 tatli kasigi Un

1 tatli kasigi Tuz 2.5 bardak Su Baharat torbasi 100 gr Mantar 200 gr Havuç 300 gr Kereviz 300 gr Patates 200 gr Bezelye 1 tatli kasigi Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.
Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarini
kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin.
Havucu kaziyin. Kereviz ve patatesin kabuklarini soyun. Her üç sebzeyi de
iri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Kereviz, bezelye, mantar ve havucu, içine biraz tuz atilmis bol suda
haslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece
aktarin. Sularini iyice süzdürün. Mantari haslarken, kaba 1/2 limon ilave
edin.
Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4

dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar
kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin.
Ayni yagda -eger gerekirse biraz daha yag ilave edebilirsiniz- hafifçe
haslanmis kereviz, bezelye, mantar ve havucu da kizartin. Sebzeleri
kizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.
Kalan yagi, büyük bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Unu katin. Sik sik karistirarak, birkaç dakika da unu kavurun.
Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasim
kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin.
Baharat torbasini koyun.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira
tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini uzatin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here