Kilis Kebabi Pratik Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Kilis Kebabi Pratik Yemek Tarifi

Evde Pratik Kilis Kebabı Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Kg Patlican
750 Gr Orta Yagli Kiyma
Sivi Yag
Tuz, Karabiber, Yenibahar Su
2 Adet Sogan
2 Adet Dolmalik Yesil Biber
2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber
1 Adet Limon
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
YAPILIŞ TARİFİ

Patlicanlari bol suyla yikayin.Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina
ikiye kesin.Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin.
Kiymayi genis bir kaba alin.Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin.Iyice
yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayin.Sise sirasiyla 1 adet
köfte ve 1 adet patlican dizin.Izgarada arkali önlü pisirin.
Ayri bir tencereye sivi yagi alin.Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz
sogani ekleyin.Pembelesene dek kavurun.Ince ince dogradiginiz yesil ve
kirmizi biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz
patlicanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyin.Üzerini örtecek kadar
su ilave edin.
Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun
suyunu ekleyin.Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz
domates dilimlerini kebabin üzerine dizin.Domates dilimleri yumusadiginda
tencereyi atesten alip,servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here