Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Eylül 2013 Pazartesi

Yalancı Perde Pilavı Tarifi


Yalancı Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler;



  • milföy hamuru

  • bir adet bütün tavuk

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 servis kaşığı kadar tereyağ 

  • yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 kuru soğan

  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı safran

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı dolma baharı

  • kakule


Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir. Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. İçine sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan badem ilave edilir. (sıcak suda bademleri beklettiğinizde kabukları kolayca soyulur) Bademler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülen pirinç de tencereye alınıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu arada kavurma sırasında tuz da ilave edilir. Sonra diğer baharatlar da pirince eklenip, dört bardak tavuk suyu da ilave edilir, ve suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra ocağın altı kısılıp, pilav demlenmeye bırakılır.
Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir. Karabiberle karıştırılıp demlenmiş pilav ile karıştırılır.
Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür. İçine soğumuş olan pilavdan büyükçe bir kaşık dolusu konup bohça şeklinde katlanır. Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp bademle süslenerek 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Yalancı perde pilavı hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here