- Bir kilo dolmalık biber
- Sekiz soğan
- iki su bardağı pirinç
- Bir kaşık salça
- Bir bardak zeytinyağı
- Bir limon
- Bir çorba kaşığı çam fıstığı
- Bir çorba kaşığı kuru üzün
- Yenibahar
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
1- Soğan incecik kıyılır. Tencereye doğranmış soğan konulup kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir.
2- Daha sonra zeytinyağı, yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
3- Maydanoz, dereotu yıkanıp, incecik kıyılır. Pirince doğranmış maydanoz, dereotu, şeker, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, yenihar ve nane katılır. Doğranmış domates ve salça katılıp, bir miktar daha kavrulur.
4- Biberlerin çekirdekli kısımları çıkarılır.Hazırlanan iç biberler doldurulur.
5- Dolmalar tencereye dizilir. 2 bardak su konulup, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
6- Dolmalar pişince üzerine limon suyu dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder