Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 750 gr dana kuşbaşı
- 500 gr mantar
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı Domates salçası
- 1 çay kaşığı Biber salçası
- Tuz
- Toz Karabiber
- Toz Kırmızı biber
- Kimyon
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağından biraz az mısır özü yağı
- 1 yemek kaşığı margarin
Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletin böylece kararmasını engellersiniz, dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. Etleri 25 dakika sonunda genişçe bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüde ki et suyundan koyun. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini tencereye ilave edin. Soğan ve biberleri ara ara karıştırarak pişir. Daha sonra mantarları, doğranmış domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir. Sıcak suyu ilave et ve sarımsakları içine küçük küçük doğrayıp ilave et , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. İsteğe bağlı olarak biraz sulu da bırakabilirsiniz.
Mantarlı et sote yemeği hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder