Cevizli Kadayif İrmik Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Eylül 2013 Çarşamba

Cevizli Kadayif İrmik Tatlisi Tarifi






Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

Malzemeler :




  • 3 Su B. İrmik

  • 3 Yumurta

  • 100 Gr. Tereyağı

  • 1 Çay B. Sıvıyağ

  • 1 Paket Vanilya

  • 1 Paket Kabartma Tozu

  • 150 Gr. Tel Kadayıf

  • 1 Su B. Ceviz

Şerbeti İçin:



  • 3,5 Su B. Toz Şeker

  • 3,5 Su B. Su

  • 1 Dilim Limon



Hazırlanışı

Tel kadayıfları tiftikliyoruz. İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz.
Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here