Kaymakli Vişneli Ekmek Kadayif Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Eylül 2013 Çarşamba

Kaymakli Vişneli Ekmek Kadayif Tarifi






Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı
Kaymaklı Vişneli Ekmek Kadayıfı

Malzemeler:




  • yarım ekmek kadayıfı

  • 1 lt. su

  • yarım limon

  • 1 kg toz şeker

  • 1 su b. toz şeker

  • yarım kg vişne

ÜZERİ İÇİN:



  • kaymak


HAZIRLANIŞI: 

Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu ve ayıklanmış vişneyi tencereye alıyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Limonun suyunu da sıkarak karıştırıyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz.

Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz.

Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymakla beraber servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here