Muhallebili Kadayıf |
Malzemeler:
- Yarım kg kadayıf
- 125g tereyağı+125g margarin
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- birkaç damla limon
Hazırlanışı:
Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)
Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz)
portakal ağacı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder