Muhallebili Kadayif Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Eylül 2013 Çarşamba

Muhallebili Kadayif Tarifi






Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:




  • Yarım kg kadayıf

  • 125g tereyağı+125g margarin

Muhallebisi için:



  • 1 lt süt

  • 5 yemek kaşığı pirinç unu

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:



  • 4 su bardağı toz şeker

  • 3,5 su bardağı su

  • birkaç damla limon


Hazırlanışı:

Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)


Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz)
portakal ağacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here