Helvali Gözleme Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Eylül 2013 Cuma

Helvali Gözleme Tarifi

Evde kolay bir şekilde gözleme yapabilirsiniz nasıl mı?




Helvalı Gözleme
Helvalı Gözleme

Malzeme Listesi



  • 3 su b. un

  • yarım pk. yaş maya

  • 1 çay b. yoğurt suyu

  • 1 fiske tuz

  • su
İç Harcı İçin:


  • Tereyağı

  • helva
Üzeri İçin:


  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Unu ve karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, yoğurt suyunu koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurun üzerini streç filmle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Helvayı karıştırma kabına alıp eziyoruz. Hamurları bezelere bölüp unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

İçlerine eritilmiş tereyağını sürüyoruz. Hamurun bir kenarını içe doğru katlayıp helvayı koyuyoruz. Daha sonra iki kenarını üst üste getirip kare şekli veriyoruz.

Hazırladığımız hamuru pişirme aparatına alıp altlı üstlü pişiriyoruz. Pişen gözlemeleri servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here