Bayandan Nefis Revani Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Eylül 2013 Cuma

Bayandan Nefis Revani Tarifi

Lezzet ustaları birleşti ve sizle için mükemmel revani tatlısı tarifi ile güzel bir sunum hazırladı.
Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi
 Nefis Revani Tarifi

Malzemeler:




  • 4 Yumurta

  • 1 Su B. Toz Şeker

  • 1 Su B. İrmik

  • 2 Çorba K. Tereyağı

  • 1 Pk. Vanilya

  • 1 Pk. Kabartma Tozu

  • 1 Su B. Un

Üzeri İçin:



  • 1 Su B. Hindista Cevizi

  • 1 Çorba K. Kakao

  • Kaymak

Şerbeti İçin:



  • 4 Su B. Su

  • 3,5 Su B. Toz Şeker

  • Yarım Limon



Hazırlanışı:

İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz.

Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz. Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz. Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz.

Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz. Çemberleri çıkartıyoruz. Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here