Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi

yayla çorbası
Yoğurtlu Yayla Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.

Yoğurtlu Yayla Çorbası Yapım Zorluğu: CokKolay.

Yoğurtlu Yayla Çorbası Gerekli Malzemeler;

5 çorba kaşığı pirinç

10 su bardağı et suyu veya su

3 çorba kaşığı un

Yarım bardak süt

4 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı margarin

1 yumurta sarısı

Yetrince tuz, nane

4 kişilik


Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi;

Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here