Düğün Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Ağustos 2013 Perşembe

Düğün Çorbası Tarifi

düğün çorbası
Düğün Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.

Düğün Çorbası Yapım Zorluğu: CokZor.

Düğün Çorbası Gerekli Malzemeler;

1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız

1 çay kaşığı kırmızı biber

9 çorba kaşığı margarin

3 adet yumurta sarısı

12 su bardağı su

1 adet limon

150 gr un

biber

tuz


Düğün Çorbası Tarifi;

Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.

Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 26

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here