İNEGÖL Köfte ( İnegöl Köftesi ) - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Ağustos 2013 Salı

İNEGÖL Köfte ( İnegöl Köftesi )

İNEGÖL Köfte ( İnegöl Köftesi ) Türkiye, İnegöl köfte, en ünlü köfte tarifleri biri Mustafa Efendi, yılında İnegöl için bir Bulgar göçmen tarafından oluşturuldu Bursa 19. yüzyılın sonlarında. Sadece lile Tekirdağ köfte, size, tüm Türkiye'de İnegöl köfte bulabilirsiniz ancak İnegöl'de en iyi köfte yiyebilirsiniz.

Bizim için lezzetli İnegöl köfte yapmak için kullanılan bir İnegölian arkadaşı Apo. O Türkiye'ye geri döndü sonra, tarifi çevrimiçi bulmaya çalıştı. Geleneksel olarak İnegöl köfte hiçbir baharat ya da ekmek kırıntısı, henüz buldum tarifleri en fazla bir ya da her ikisi vardı. Apo E-posta onun tarifi için çok nazikti. Geçen yıl ben şu geleneksel ve o kadar da geleneksel tariflere göre İnegöl köfte birden fazla toplu yaptı. Biz ve arkadaşlarımız hepsini sevdim. Bu yüzden ben onlar gibi bir sırada hepsini göndermek için karar verdi. Bu köfte ciddi lezzetli, çalıştığınız pişman olmayacaksınız.



























İnegöl Köfte tarifi # 1 (geleneksel)

£ 2 kıyma (% 20 kuzu ve% 80 sığır eti)
1 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
1 soğan, tuz ve kabartma tozu ile iyi rendelenmiş

-yoğurun groundmeat. Kapak ve buzdolabında koymak ve bir tam gün dinlendirin. 2-3 saat pişirmeden önce
-Ertesi gün, rendelenmiş soğan ekleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında geri koymak ve zamanı pişirmek kadar dinlendirin.
-alın ve avuç arasında hafif basın, ya da bir yağ parmak şekil vermek.
-Sen ızgara atıyorlar, ya da bir tarafta pişmiş kadar onları kavrulmak ve daha sonra onları ters çevirin, ya da hiç yağ
ile ortam üzerinde her iki tarafta bir yapışmaz tavada bunları pişirir ya. - İhtiyacınız kadar çok kullanın. Geri kalan düz bir yüzeye, bir tabak veya bir tepsi üzerine yerleştirilebilir - onlar birkaç saat için dondurucuya koymak daha sonra birbirine temas ve olmamalıdır. Bir kez donmuş, size plaka onları çıkarmak ve bir dondurucu çanta ve geri ileride kullanmak üzere dondurucuda koyabilirsiniz

. Apo tarifi



























İnegöl Köfte tarifi 2. (ekmek kırıntıları ile)

yapar ~ 40-45 küçük köfte
2 £ kıyma (% 80 yağsız,% 20 yağ)
kırıntıları içine 1/2 bardak bayat ekmek zemin
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
2. tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı limon suyu
2 orta boy soğan, rendelenmiş

-koyun .
-olsun.
-Ertesi sabah, bir küçük fincan kabartma tozu ve limon suyu karıştırın ve kıyma üzerine dökün karışımı.
-ekleyin.
-Kapak ve daha birkaç saat için buzdolabında geri koymak.
-al küçük içine topları, ve avuç içi arasında hafif basın, ya da bir yağ parmak şekil vermek.
-Sen ızgara atıyorlar, ya da bir tarafta pişmiş kadar onları kavrulmak ve daha sonra onları ters çevirin, ya da bunları pişirir ya hiç yağ.
kullanın. Geri kalan düz bir yüzeye, bir tabak veya bir tepsi üzerine yerleştirilebilir - onlar birkaç saat için dondurucuya koymak daha sonra birbirine temas ve olmamalıdır. Bir kez donmuş, size plaka onları çıkarmak ve bir dondurucu çanta ve geri ileride kullanmak üzere dondurucuda koyabilirsiniz
.
uyarlanan evcini 's tarifi



























İnegöl Köfte tarifi # 3 (baharat ile)

40-45 küçük köfte yapar

£ 2 kıyma (% 80 yağsız,% 20 yağ)
1 / 2 su bardağı 3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı limon suyu
1 orta boy soğan, sarımsak rendesi
2 karanfil, kıyılmış
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik yaprakları
1 çay kaşığı kimyon toz

-koyun
. - Küçük bir kase kabartma tozu ve limon suyu karıştırın ve zemin mear karışıma ekleyin.
-yoğurun. Kapak ve yaklaşık 12 saat.
-Ertesi gün veya 12 saat sonra için buzdolabı koymak karabiber, kimyon, kekik, kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş soğan ekleyin. Iyi yoğurun. Bir iki saat için buzdolabında bekletin.
-alın ve avuç arasında hafif basın, ya da bir yağ parmak şekil vermek.
-Birçok olarak />-Kullanım ızgara atıyorlar, ya da bir tarafta pişmiş kadar onları kavrulmak ve daha sonra onları ters çevirin, ya da hiç yağ.

. bir yorum tarifi verdi Derya Ünal adapte o yayınlanmıştır evcini 's inegöl köfte tarifi .

etmeyin İnegöl köfte yapımında en önemli şey unutmak et rest.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages