Fırında beşamel soslu ve soya kıymalı karnıbahar - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Ağustos 2013 Pazar

Fırında beşamel soslu ve soya kıymalı karnıbahar

Bebek uyuyor, abisi odasında oynuyor, ben de fırsattan istifade çay içiyorum ve elime bilgisayar almaya zaman bulabiliyorum. Bu vesileyle evi ısıtan sıcak bir kış yemeği tarifi vereyim. Beşamel sosunu önden yapabilirsiniz.

Fırında beşamel soslu ve soya kıymalı karnıbahar
Fırında beşamel soslu ve soya kıymalı karnıbahar


İçindekiler:
1 adet ufak boy karnıbahar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı soya kıyması
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Kekik, kimyon, tuz

Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı un
Soya sütü (tercihen şekersiz olanından)
Nutritional yeast (isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Karabiber, tuz

Yapılışı:
1. Fırını 200 oC’ye ayarlayın.
2. Soya kıymasını bir kaseye koyup üzerini bir-iki parmak aşacak kadar kaynar su dökün ve 10 dakika kadar yumuşamaya bırakın.
3. Sebzeleri doğrayın. Karnıbaharı yıkayıp ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Tüm diğer sebzeleri doğrayın. Soğanları yemeklik, havuçları halka halka, patatesleri de büyükçe küpler şeklinde doğrmaya seviyorum bu tarif için.
4. Derin bir tencerede zeytinyağında soğanı kavurmaya başlayın. Soya kıymasının suyunu iyice sıkıp soya kıymasını ekleyin. Kekik ve kimyon ekleyin. Soğanlar hafifçe yumuşayınca havucu ve patatesi de ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Karnıbaharı da ekleyip bir-iki kere çevirin. Yarım bardak sıcak su katıp tüm karışımı fırın tepsisine aktarın.

5. Beşamel sos için iki-üç kaşık sıvı yağı kızdırıp içine iki kaşık unu ekleyin ve unu kavurun. Hızlıca karıştırmaya devam ederken soya sütünü ekleyin. Takriben iki-üç su bardağı soya sütü eklemeniz gerekecek, ama miktarı değişebilir, bunu göz kararı yapmanız gerekiyor. İçinde topak bırakmadan karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşmaya başlayacak, dibini tutmamasına özen gösterin. Gerekirse biraz daha soya sütü ekleyin. Sos iyice kıvamlanıp pdingimsi gorünmeye başlayınca hazırdır.

6. Beşamel sosu, fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yemek harcının üzerine dökün ve her tarafını örtecek şekilde yayın. Fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages