tarhana çorbası |
Bolu Tarhana Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.
Bolu Tarhana Çorbası Yapım Zorluğu: Kolay
Bolu Tarhana Çorbası Gerekli Malzemeler;
100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 kg et suyu veya su
tuz
Bolu Tarhana Çorbası Tarifi;
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Bolu Tarhana Çorbası No: 264
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder