Hal böyle olunca yediklerimiz “aşırı” sağlıklıymış gibi geliyor bazen. Şöyle yağlı, kızarmış bir şeyler yesek diyorum :) Böyle zamanlarda da genellikle vegan köfte yapıyorum. İşte siyah fasulye köftesi ile başlayan vegan köfte tariflerine bir ek daha. Bu köftenin tarifi Everyday HappyHerbivore kitabını karıştırırken ortaya çıktı. Aslında kitap vegan ve yağsız tarifler içeriyor, bense utanmadan kalkıp bol yağlı bir tarif için esin kaynağı olarak kullandım kitabı. Olsun, yemek kitapları ilham vermek için varlar.
Kinoalı, susamlı, meksika fasulyeli köfteler
¾ bardak pişmiş kinoa
1 ¾ bardak pişmiş Meksika fasulyesi
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı patates nişastası
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı soya sosu
½ küçük soğan
Baharatlar (kimyon, kekik, kırmızı toz biber, tuz)
Tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve tatlar birbirine geçene kadar yoğurun. Karışım çok cıvık olmamalı, elinizle şekil verebiliyor olmanız lazım. Gerekirse biraz daha un ekleyin. İyice yoğurduktan sonra elinize cevizden biraz daha büyük toplar alıp elinizle şekil verin.Şekildeki gibi görünebilmeleri lazım.
Tavada arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ ile kızartın. Bir taraflari kızarıp sertleşince spatula yardımı ile ters çevirip kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder