Yoğurtlu Kereviz Salatasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

Yoğurtlu Kereviz Salatasi Tarifi

İftar Menulerinde olmazsa olmazlarından Yoğurtlu Kereviz Salatası tarifi ile sizlere güzel bir paylaşım sunuyoruz.


Kerevizi yoğurt ile tatlandırmak istiyorsanız, içine mayhoş yeşil elma çok yakışır. Hafif, sebzeli, yoğurtlu ve doyurucu kereviz salatası ile sofralarınızda hafif lezzetler bulundurun.







İftar yemeği için yaptığım yoğurtlu hafif bir salata.


MALZEMELER


  • 1 adet iri boy veya 2 orta boy kereviz kökü

  • 1 adet yeşil elma

  • 1 çay bardağı veya 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

  • 750 gr. süzme yoğurt  (Sütaş Süzme Yoğurt)

  • 2-3 yemek kaşığı mayonez

  • 1 portakal suyu

  • 2 diş sarımsak

  • Karabiber

  • Tuz

YAPILIŞI


  1. Süzme yoğurdu portakal suyu ile açın. (Çok fazla portakal suyu ekleyip sulu olmasın, bütün malzemeleri ekledikten sonra gerekirse ekleyebilirsiniz.)

  2. Kerevizleri soyun; kerevizleri rendeleyip yoğurda karıştırın. Kerevizleri rendeleyip anında yoğurda karıştırın, aksi halde kerevizler kararır. Kerevizlerin rendelenmesini bitirinceye kadar  az miktarda rendeleyip yoğurda karıştırın. 

  3. Elmayı rendeleyin ve mayonez ile karışıma ekleyin.

  4. Sarımsakları dövün, ekleyin.

  5. Ceviz içi, karabiber ve tuz eklemeleri ile salatanızın tadını zevkinize göre ayarlayın.

  6. Servis tabağına yerleştirin. 

  7. Üzerini kereviz yaprakları veya ceviz ile süsleyin.


* Kereviz salatasına isterseniz havuç ekleyebilir, hatta portakal dilimleri üzerinde de sunum yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here