ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYESİ
İstanbul Tarabya'da Kıyı Restoranı mutlaka bilirsiniz. Yıllardır kalitesinden hiç ödün vermeyen bir balık restoranı, bir klasiktir. Balıkları, mezeleri inanılmaz lezzetlidir. Fırsatını bulup gittiğimizde balığımızın yanında ılık ılık iri fasulyeli bir meze getirirler. Bu fasulyesi özel zeytinyağlı mezeyi kendimce bir kaç kez denedim. Mutfağımda piştiğinden bu yana, balığın yanında vazgeçilmezimiz oldu. Fasulyeli lezzetlerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin, siz de bizim gibi vazgeçemeyeceksiniz.
zeytinyağlı fasulye tarifi |
MALZEMELER
- 1 su bardağı iri fasulye (Bombay Fasulyesi)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1-2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri İçin:
- Zeytinyağ
- Acı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
- Fasulyeyi yıkayın ve pişirmeden 8-10 saat önce suya ıslayın. Fasulyeler kabarsın.
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
- Yeşil biberi küçük doğrayın.
- Düdüklü tencerede zeytinyağında soğanları ve biberleri kavurun.
- Salçaları ekleyin; karıştırın.
- Baharatları ve tuz ekleyip fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.
- Orta ateşte 20 dk. pişirip ocaktan alın. Fasulyelerin iyice piştiğini kontrol edin. Gerekirse 5 dk. daha pişirin.
- Zeytinyağını ocakta ısıtın. İçine kırmızı biberi atın ve ocaktan alın.
- Fasulye ılık iken servis tabağına alın.
- Üzerine kırmızı biberli zeytinyağını dökün ve beklemeden servis edin.
* Düdüklü tencere kullanmayacaksanız, fasulyenizi tencerede pişirin. Bu durumda pişme süresi uzayacak, ekleyeceğiniz sıcak su artacaktır. Fasulyenin cinsine göre pişmesini kontrol edin.
**Zaman kazancı ve pratiklik açısından kuru fasulye, barbunya, nohut gibi yiyeceklerin pişirilmesinde düdüklü tencere kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder