Yagsiz, unsuz cikolata bombasi kurabiyeler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Temmuz 2013 Perşembe

Yagsiz, unsuz cikolata bombasi kurabiyeler




Yer sofrasinda unsuz-yağsız cikolatali kurabiye gorunce dikkatimi cekti, hemen o aksam yapmak icin mutfaga girdim. 3 kasik ceviz muhim degil katmayayim demistim. Kuru malzemeleri karistirdim, sonrasinda geriye sadece 1 yumruta aki kaldi ki karisimi hamur haline getirmeye kesinlikle yetmezdi.
Orijinal tarife bakayim dedim. Yetur'la lezzet karelerinde Mado'nun fıstıklı -çikolatalı - kurabiyesi diye geciyor ve bol miktarda fistik (cikolatali olanda findik) kullaniliyor. Sanirim kullanilan findik-fistik icindeki yag kivama yardimci oluyor. Benim gibi cevizsiz yapmak isterseniz onemli notlarim var:
Yesim abla, yumurta akinin gramina dikkat cekmis. "kıvamı hindistan cevizinde küçük oynamalarla ayarlayabilirsiniz..." demis. Ben bir yumurta aki daha ekleyerek kurabiye hamurunu hamur haline getirdim. sonuctan memnun da kaldim. Goruntu ecis bucus oldu belki ama burada "chewy " denilen kivamda oldu kurabiye ki tercihimdir...
Siz hindistan cevizi eklemeyi en sona birakip, daha az ekleyip ayarlayabilirsiniz.


Tam bir cikolata bombasi oldu, brownie sevenler, cikolata canavarlari icin cok uygun. Yogun cikolata tadi bana agir geldigi icin bir kurabiyeyi zor bitirdim diyebilirim. Sicak sicak yerken damla cikolatalar da erimisti, dusunun nasil oldugunu iste... demek ki yagsiz da oluyormus...


Ben yaptigim hali ile vereyim malzeme listesini ve tarifini, cevizli- fistikli istiyorsaniz arkadaslara goz atin...




Unsuz , yagsiz Çikolatalı Kurabiye:


2 orta boy yumurta aki 


1 su bardağı hindistan cevizi 


1/2 su bardağı kakao


1/2 su bardağı damla çikolata (azaltabilirim)


1 bardak pudra sekeri


Tüm malzemeleri derin kapta yoğurup yarim saat kadar buzdolabında dinlendirdim.


 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hafifçe bastırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Onceden isitilmis 175 derece fırında 10 dk. kadar pişirin.



Yesim ablayi boyle ozgun bir tarif urettigi icin tebrik ediyorum.
Semiha, kendi olculeriyle orijinalinden farkli bir kurabiye ortaya cikarmis, onu da tebrik ediyorum .
Ozu findik fistik olan kurabiyeyi en basite indirdigim icin bir tebrik de bana...


Bu kurabiye tarifini oneriyorum cunku:
unsuz, yagsiz alternatif arayanlar icin bire bir !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages