Portakalli Pelte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Temmuz 2013 Perşembe

Portakalli Pelte Tarifi



  • 13 Nisan : Yahu kim yayinladi bu yaziyi! Otomatik ayarlamisim, fotosunu neyim koymadan, henuz psikolojikman hazir degildim halbuki... Neyse halk gormus, artik silemem....
  • Bu yaziyi 13 Mart 2008'de yazmaya baslamisim:) O aralar cok yapiyordum ama fotograflayamamisim yani 3 yil rotarli tarif:)) Gec olsun, guc olmasin...

Portakal sevenlere, ozellikle yazin serin serin yemek icin birebir! Yapiminin kolay olmasi da cabasi. Haydi buyurun


Portakalli Pelte
4 su bardagi portakal suyu (Dondurulmus konsantre portakal suyu / su ile seyretilen toz meyve suyu (tang turu) kullanilabilir. Taze sikilmis portakla suyunu harcamam tatli icin , gerek yok zaten :))
4 kasik nisasta
1 su bardagi seker (meyve suyunun tadina gore ayarlanmali)
Oneri: 2 portakal kabugu ya da limon kabugu rendesi 
1 paket Petibor biskuvi
Oneri: Uzeri icin:
Krem santi . Bir keresinde evde sade krem santi olmadigi icin kakaolu kullanmistim , o da iyiydi
Hazirlanisi:
Nisasta ve sekerin uzerien portakal suyunu yavasca ekleyerek surekli karistirarak pelteyi pisirin.


*Ister kaselere/kupalra koyip kasikla yemek icin servis edin YA DA
Borcamin altina bir kat biskuvi serip uzerine portakalli peltenin yarisi, daha sonra tekrar biskuvi+ pelte dokerek dilim dilim servis edilecek tatlinizi hazirlayin.
*Mutlaka soguk servis edin.
*Degisik sekillerdeki kaliplarda hazirlayarak cocuklarinizin daha da ilgisini cekecek sekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages