Portakalli Pelte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Temmuz 2013 Perşembe

Portakalli Pelte Tarifi



  • 13 Nisan : Yahu kim yayinladi bu yaziyi! Otomatik ayarlamisim, fotosunu neyim koymadan, henuz psikolojikman hazir degildim halbuki... Neyse halk gormus, artik silemem....
  • Bu yaziyi 13 Mart 2008'de yazmaya baslamisim:) O aralar cok yapiyordum ama fotograflayamamisim yani 3 yil rotarli tarif:)) Gec olsun, guc olmasin...

Portakal sevenlere, ozellikle yazin serin serin yemek icin birebir! Yapiminin kolay olmasi da cabasi. Haydi buyurun


Portakalli Pelte
4 su bardagi portakal suyu (Dondurulmus konsantre portakal suyu / su ile seyretilen toz meyve suyu (tang turu) kullanilabilir. Taze sikilmis portakla suyunu harcamam tatli icin , gerek yok zaten :))
4 kasik nisasta
1 su bardagi seker (meyve suyunun tadina gore ayarlanmali)
Oneri: 2 portakal kabugu ya da limon kabugu rendesi 
1 paket Petibor biskuvi
Oneri: Uzeri icin:
Krem santi . Bir keresinde evde sade krem santi olmadigi icin kakaolu kullanmistim , o da iyiydi
Hazirlanisi:
Nisasta ve sekerin uzerien portakal suyunu yavasca ekleyerek surekli karistirarak pelteyi pisirin.


*Ister kaselere/kupalra koyip kasikla yemek icin servis edin YA DA
Borcamin altina bir kat biskuvi serip uzerine portakalli peltenin yarisi, daha sonra tekrar biskuvi+ pelte dokerek dilim dilim servis edilecek tatlinizi hazirlayin.
*Mutlaka soguk servis edin.
*Degisik sekillerdeki kaliplarda hazirlayarak cocuklarinizin daha da ilgisini cekecek sekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here