Meraklisine recelli yumurtali ekmek, ben peynirlisini alayim! Tuzlu, tatli tatlarin karisimini sevmiyorum, mesela peynirli, recelli ekmek! Ilk gordugumde saka sanmistim. Peki ya siz, yer misiniz? |
- Yumurtali kizarmis bagel: Amerika'da yasayanlar icin oneri ile baslayalim.( Turkiye'de de var belki ama kim neden alir da yer bilemem!) Bagel'e Amerikan simiti ya da , yabancilara simitimizi anlatirken, Turk bageli diyoruz ya icim ciz ediyor! Arkadaslar kahvaltiay gelirken getirmisti. Dokunulmadi bile. Ben de ertesi guen degerlendirmek ve tatlandirmak icin, yumurtaya bulayip kizarttim, fena da olmadi. Orjinal halinden daha iyi kesinlikle. Sahur icin de yapilabilir.
- Sucuklu Manti : Makarna haslanir, uzerine (Ramazan'a ozel) sarmisaksiz yogurt, kucuk kucuk dogranip kizartilmis sucuk ve arzuya gore salcali/ biberli yag gezdirilir.Zeynep'in sabah kahvaltida yedigi sucuklu yumurtalar miss gibi koktukca canimiz cekiyordu, ne zamandir da makarna yememistik, evde yogurt da varken boyle bir yemek oluverdi.
- Tavuk suyunda makarna: Garip geliyor kulaga ama bence tadi cok hos oluyor! Bay Lama siddetle karsi ciktigi icin cok yapamiyorum (hatta hic!) ama sizlere onermek istedim. Makarnayi tavuk suyunda hasliyorsunuz, dogal ve hos bir aromasi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder