Vişneli Çikolatali Cheesecake Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Vişneli Çikolatali Cheesecake Tarifi

Kısacık ömrü ile sevenlerini hasretle bekleten vişne şu aralar manav ve pazarlardaki yerini aldı. Bu akşam kızıma vişnesuyu olmak üzere alınan vişneleri gördükçe vişneli bir tarif yayınlamadan edemedim :))


Vişne ve çikolata severlere duyurulur...


Afiyet bal şeker oldun efendim...


Vişneli Çikolatalı Cheesecake


Malzemeler



Tabanı için;


  • 2 bardak  rondoda çekilmiş Eti Burçak

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı şeker

Kreması için;


  • yarım lt süt

  • 3 kahve fincanı un

  • 3 kahve fincanı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 200 gr labne peyniri

  • damla çikolata

  • vişne reçeli yada konservesi


Yapılışı


Bisküvilerimizi rondoda un gibi olana kadar çekiyoruz. İçerisine 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt yerleştirdiğimiz kabımıza bastıra bastıra yayıyoruz.



Yarım litre süt, 3 fincan un ve 3 fincan şekerimizi geniş bi tencerede kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. (Koyu bir kıvamda olmasına ve topaklanma olmamasına dikkat edin) Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyerek 3-4 dakika boyunca çırpıyoruz. İçerisine parça çikolataları ve vişneleri ekleyerek karıştırdıktan sonra. kalıba yerleştirdiğimiz bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.

Son olarak en üst katına ganaj yapıyoruz, fakat siz çikolata sosu, puding veya jöle yaparak taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. (Ganaj tarifi ekte)



Ganaj

Ganaj çikolatanın krema içinde erimiş haline deniyor. Koyu kıvamlı pastaların üzerini kaplamak yada ara katlarda kullanmak üzere yapılan bir çeşit kremadır. Özellikle çikolata tutkunlarına hitap eder.



Malzemeler


340 gr kuvertür çikolata

230 gr süt kreması



Yapımı

Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır. Fakat dikkat edin krema kaynamasın.

Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın. Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün. Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır. Bu şekilde 5 – 10 dakika bekletin. Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.













 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here