Külah Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Külah Tatli Tarifi

Herkese selam,

Bugünkü tatlımız hem çocukların, hem de bizim severek yiyeceğimiz cinsten...
Üstelik külahınızın üstünü istediğiniz malzemelerle süsleme özgürlüğüne de sahipsiniz...



Sevgiler, görüşmek üzere

Külah tatlısı

Malzemeler:

3 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı maya
1 silme çay kaşığı tuz
Kreması
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi


Yapılışı:
*Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.
*Yağlanmış teflon tavaya küçük yuvarlaklar halinde dökün.
*Kısık ateşte ve tek yönlü (sadece bir yüzünü) pişirin.
*Kremanızı klasik krema gibi pişirip soğutun
*Yassı kadayıfların ortasına bir tatlı kaşığı kadar kremadan koyup,kadayıfları yarıya kadar kapatın.
*Külah şeklinde olmalıdır.Külah tatlılarının üst kısmında açık kalan yerlerini fındık,çikolata,hindistan cevizi veya evde uygun ne varsa ona batırıp en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here