Tatlılar yemek sofralası için vazgeçilmez tatlar değilmi arkadalkar.
Herkese merhaba,
Her ramazanda adettir deyip mutlaka güllaç yapan, ama eli azan varmadığından her defasında koca mahalleyi doyuracak kadar güllacı olanlardamısınız?
O zaman müjde bu tarif tam da size göre
Hem kişi sayısına göre ayarlama yapabilirsiniz hem de servis derdiniz olmaz
Fincanda Güllaç
Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi
Yapılışı
2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi
Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın. Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin. Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının içine yerleştirin. Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın. Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder