browni tarifi |
- 140 gram Tereyağı
- 250 gram toz şeker
- 80 gram kakao
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 2 adet soğuk yumurta
- 70 gram un
- 75 gram ceviz içi (isteğe bağlı)
Kakaolu Brownie Nasıl Yapılır ?
Brownie Tarifi
- Öncelikle fırını ısıtalım , fırını 160 dereceye ayarlayalım
- 20 cm'lik kare kek kalıbına yağlı kağıt serelim ve üzerine tereyağ sürelim
- kalan tereyağı cam bir kaseye alıp , kaynayan su ile dolu bir tencerenin üzerine oturtalım ve eriyinceye kadar bekleyelim
- Tereyağı eriyince tuz ve toz şekeri karıştıralım , ardından kakaoyu ekleyip karıştırıp tamamen karıştıktan sonra kaseyi tencerenin üzerinden alalım
- Kaseye vanilya ekleyip , yumurtaları teker teker ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
- En son ununu ve ceviz içlerini ekleyip yağlı kağıt serdiğiniz 20 cm'lik kaba aktaralım
- Önceden ısıtmaya başladığınız 160 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirelim , pişme işleminin ardından soğumaya bırakalım , arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz ,
- Soğuyunca dilimlere ayırıp çay ve ya kahve eşliğinde servis edelim
Afiyet olsun ,
Gerçek Brownie Tarifi
Kakaolu Brownie Tarifi
Kakaolu Cevizli Kek
Brownie Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder