un helvası |
Sıvı Yağ İle Un Helvası
Un Helvası
Un Helvası Yapımı
Küçüklüğümden beri çok severim un helvasını , sıvı yağ ile muhteşem bir tarif paylaşmak istedim, pamuk gibi ağızda dağılıyor , bayılacaksınız mutlaka deneyin derim.
Kandillerde yapılan en lezzetli tariflerden biriside un helvası dır , ben genelde sütsüz yapıyorum dilerseniz su yerine süt ile de yapabilirsiniz. un helvasının üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu serperek farklı bir görünüm daha hoş bir aroma yaratabilirsiniz.
Sıvı Yağlı Un Helvası
- yarım su bardağında biraz fazla sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- üzerine hindistan cevizi.
Un Helvası Tarifi ;
Un Helvası Nasıl Yapılır
- Tencereye 2 su bardağı suyu ve toz şekeri ekleyip ateşe koyalım, dilerseniz su yerine süt kullanabilirsiniz.
- Sıvı yağı tavaya döküp kızdıralım, üzerine unu ekleyip kavuralım, yaklaşık 20 dakika bıkmadan karıştıralım
- Un karamel rengi aldığında , suyu ekleyip kavurmaya devam edelim kısa sürede un suyu çekecek ,
- Bir süre daha karıştırıp 5 dakika kadar tavanın üzerine kapağını kapatıp dinlendirelim
- Servis tabağına dizip üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim , ılık olarak servis edilmesini tavsiye ederi.
Afiyet Olsun.
Un Helvası Tarifi
Sütsüz Un Helvası Tarifi
Kolay Un helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder