Portakallı Kek
Kefirli Kek Nasıl Yapılır
Kefili Kek
Kefirli Kek Tarifi |
Hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bu kekin içinde birde haşhaş tohumları ekleyince kekiniz epey şenleniyor, özellikle ufaklıkların kek ile beraber dişlerinin arasına gelen haşhaş tohumlarının çatırdamasıyla beraber , yemesi pekte keyifli bir hal alıyor , bu gün sizin ufaklığa bu güzel keki yaparak keyfine keyif katarak hem besleyici hemde ev yapımı nefis kekle onu ödüllendirin, nasıl mı yapıyoruz bakın anlatayım..
Kefirle Portakallı Kek Malzemeleri ;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı. kefir
- Yarım çay bardağı. portakal suyu
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 çorba kaşığı haşhaş tanesi
- Yarım su bardağı. sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- Susam (yağlı kağıdınız yoksa)
- Margarin
Kefirli Kek Nasıl Yapılır
- Yumurtayı şeker ile çırpalım
- Sıvı yağı, portakal suyunu ve kefiri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Ardından portakal kabuğunu , mavi haşhaşı en son un ile karıştırılmış kabartma tozunu ekleyip yoğun kıvamlı bir kek karışımı elde edelim
- Kek kalıbını margarin ile yağlayayım yağladığımız yerlere bir parça susam serpelim veya susam ve margarin yapmadan yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz , ama yinede yanlarını margarinle-meyi unutmayın Not ; susam hem kekinizin altının yanmasını önleyecek hemde çok güzel bir görünüm vede tat katacak.
- kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece de kabarıp içi pişene kadar pişirelim içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz
Not ; susamı yağlı kağıdınız olmadığında sade keklerde kullanabilirsiniz , kekinin tabana hiç yapışmayacaktır. ayrıca keke güzel bir tat katacaktır.
Umarım sizin çocuklarınız ve siz bayıla bayıla yer
Afiyet olsun
susamlı kefirli kek |
Kefir ile Kek Nasıl Yapılır ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder