En Kolay Çiğ Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

En Kolay Çiğ Köfte Tarifi

İftar sofraları için en hızlı kolay tarifler olarak Çiğ Köfte tarifi ile sizlere güzel bir sunum paslıyorum.

KOLAY ÇİĞ KÖFTE

Ramazan sofralarında yapılan herşeyi özenle hazırlıyoruz. Sahurluk, iftariyelik, çorba, komposto, pilav, börek, tatlı.... vs. bana göre çok özel. İftariyelik için, kolay yapılan içine de et yerine patates koyarak çiğ köfte yaptım. Daha sağlıklı ve hafif oluyor. Yanında salatası ve marul yaprakları ile yemesi pek keyifli . Çiğ köfte seviyorsanız deneyin. 







MALZEMELER


  • 1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)

  • 1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates 

  • 1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)

  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)

  • 1 adet rendelenmiş domates

  • 1-2 kaşık zeytinyağ

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Tuz
Üzerine:


  • Marul yaprakları

  • Maydanoz

  • Nane

  • Yeşil soğan

  • Nar ekşisi

YAPILIŞI


  1. Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.

  2. 30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.

  3. Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.

  4. İsterseniz zeytinyağı ekleyin.

  5. Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin. 

  6. Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.

  7. Bekletmeden servis yapın.  

*** Etli sevenler patates yerine dövülmüş yağsız et kullanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here