İftar Sofrasi Güllaç Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

İftar Sofrasi Güllaç Tarifi

İftar sofraların vazgeçilmez lezzeti klasik bir güllaç tarifi ile sizlerleyi. Güllaç paketinin üzerinde, 400 gram güllaca 3 kilo süt ve 1 kilo şeker kullanılması öneriliyor. 3 kilo süt oranı gayet güzel, ama şeker oranını biraz azaltmak mümkün.

güllaç tarifi
güllaç tarifi
Hele sütlü tatlılardan güllaçın yanında dondurma da yiyecekseniz, çok şekerli bir güllaca gerek de olmayabilir. Benim ölçüm, 1 kilo süte 1 su bardağı şeker. Tadı tam kıvamında oluyor, ne fazla, ne az tatlı. Dilediğiniz gibi arttırıp, azaltabilirsiniz. Bir de güllaç pastası tarifimiz var, ona da mutlaka bir göz atın.

Malzemeler:

- Yarım kutu güllaç yaprağı (20o gram)
- 1.5 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 150 gram ceviz
İsteğe bağlı: Gül suyu

Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kadar bekletin. Güllaca kaynar süt dökerseniz, güllaç hamur olur. Süt çok soğuksa da, yapraklar sütü emmez. O yüzden tam arasını bulmanız lazım. Bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, isterseniz de güllacı ikram ederken üzerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages