Ananasli Meyvali Tart Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Temmuz 2013 Salı

Ananasli Meyvali Tart Tarifi

Kek ve tart tariflerine bu kez hafif ve yaz aylarında en çok tercih edilen Ananasli Tart Tarifi ile güzel bir paylaşım sunuyoruz.

ananaslı tart tarifiAnanaslı Tart Nasıl Yapılır ?
Ananaslı Kek Tarifi 
Ananaslı Tart 
Ananaslı Tart Nasıl Yapılır
Ananaslı Tart hem çok kolay hemde pratik bir tarif, denemenizi tavsiye ederim ,

Ananaslı Tart Hamuru İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Ananaslı Tart'ın İç harcı
  • 1 adet dilinlenmiş ananas
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı DR OETKER çilek aromalı jel

Ananaslı Tart Tarifi, Hazırlanışı

  • Hamur malzemelerinin hepsini  hamur yoğurma kabınıza koyarak yoğun, eğer yapışıyorsa biraz daha un eklenir.
  • Hazırlanan hamur, içi yağlanmış tart kalıbına dökülür. Kek kalıbı da olabilir.
  • Kabarmaması için, hamuru çatal yardımı ile ince delikler oluşturacak şekilde batırılır.
  • Ananaslar, şekerle karıştırılıp rondodan geçirilir. Suyunu çekmesi için tavanın içinde pişirilir.
  • Suyuna çekmeye yakın içine 3 yemek kaşığı jel eklenir, 5 dakika kadar karıştırılıp, pişirilir.
  • Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra tart hamurunun üzerine dökülür. Kaşık yardımıyla düzeltilir.
  • Önceden  ısıtılmış 180 derece fırında tahmini olarak 20 dakika pişirilir.
Soğuduğunda yanında kahve ile servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun.
Tart Hamuru Tarifi
Tart Nasıl Yapılır
Ananaslı Tart Tarifi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here