Turk mutfaginin gozbebegi: BAKLAVA |
Yagini en son dokuyoruz, yani tek tek yufkanin arasina dokmuyoruz! 5 dakika suruyor surmuyor firina girmesi. Klasik baklavadan farki varmi yiyorsaniz, deneyip kendiniz karar verin diyecegim:) Damak tadiniza, gurmeliginize, Turk adet,orf ve mutfak kulturune sadikliginiza kalmis. Bence sonuc gayet basarili. Cocuk partimizde de begenildi, Turkler'den de gecerli not aldi:)
Turkiye'deki baklavalik yufkalar ile de uygulanir eminim.Yufkanin ozelliklerini ve paketin agirligini bilmiyorum o yuzden burada kullandigimiz " fillo dough" yufka ile uyguladigim sekliyle iste en kolay, en cabuk hazirlanan baklava tarifi:
Malzemeler
1 paket (453 gram) 4 numara fillo dough yufka
2 cubuk (226 gram) tereyagi
1 su bardagi cekilmis ceviz (findik/fistik)
Baklava Serbeti icin
2su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon
Hazirlanisi:
Firini 350 F derecede calistiralim.
Yufka pakatinden cikan tum yufkalari (24 adet sanirim) yarisi tepsinin icine gelecek sekilde seriyoruz
Ceviz/findik/ fistik ekleyip, diger yarisini ustune kapatiyoruz.
Baklavayi dilimleyip (en zor kismi bu zaten!) eritilmis tereyaginin tamamini baklavanin uzerinde gezdiriyoruz.
30-45 dakika kadar kizarincaya kadar firinda pisiriyoruz.
Baklavayi geceden pisirip,ertesi sabah sicak surup ile serbetledim.
Genel olarak biri sicak biri soguk olunca kivami iyi oluyor baklavanin sanirim.
Uzerine cekilmis fistik dokunce de fistik gibi oldu baklavam, tu tu tu masAllah :)
Daha once bayramlik olarak Cicek baklava servisi yapmisiz,
baklavalik yufkadan kivratma tarifi paylasmisiz, arica cook leziz baklavalik yufkadan boregimiz de var, bilginize...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder