Bu günlerde yeşilin bol olduğu mevsimdeyiz. Her tür yeşilin. Meyveler, sebzeler tazecik. Domates, salatalık, marul, yeşil soğan, maydanoz, nane... gözümü alamıyorum. Arkadaşlarıma çabucak bol bol yeşillik kullanarak acılı ekşili Kısır yapıyorum. Yeşillerin tazeliğinden mi, yoksa özlediğimizden mi misafirler ve ev halkı kısırın hepsini bitiriyoruz.
MALZEMELER
- 500 gr. ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
- 4-5 adet orta boy domates
- 1 bağ yeşil soğan
- 2 adet orta boy soğan
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Zeytinyağ
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz
YAPILIŞI
- Bulguru ıslatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dk. bekletin.
- Kırmızı pul biberi az su ile ıslatın, kabarsın.
- Kuru soğanları küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
- Biber ve domates salçalarını ekleyip soteleyin.
- Isladığınız bulguru kimyon ve karabiber ekleyip biraz yoğurun.
- Yeşil soğanı küçük doğrayıp beyaz kısımları ile yoğurmaya devam edin.
- Kavrulmuş soğanlı sosu ve ıslanmış pul biberi ekleyin, bulguru ezmeden harmanlayın.
- Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Küçük doğranmış maydanoz, nane, yeşil soğanın yeşil kısımları,limon suyu, zeytinyağ, tuz ekleyip harmanlayın.
- Üzerine 1-2 kaşık nar ekşisi döküp karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
- Marul eşliğinde sunun.
* Limonsuyu, zeytinyağı, tuz, narekşisi miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder