Patlican Salatasi Meze Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

Patlican Salatasi Meze Tarifi

Patlıcan Meze Tarifi. Çok kolay ve pratik bir salata. 
Yaz sebzelerinden patlıcanı bol bol kullanarak yapılabilecek salata-meze.

Patlıcanları közleyip domatesli, biberli salataları sofralarımda bulunduruyorum. Hafif, sağlıklı ve lezzetli, sofraların ve kiloların kurtarıcısı salatalar bu günlerde baştacım olmuş durumda!!!




Görünümünü şıklaştırmak için marul yaprağı üzerine patlıcanlardan çember oluşturdum. 

İçine patlıcan salatasını yerleştirip sunum yaptım.




Davet sofrası ve hafif bir akşam yemeğim için hazırladığım başlangıç zeytinyağlı tabağı.

MALZEMELER



  • 7-8 adet büyük boy közlenmiş kemer patlıcan içi veya 1 kavanoz közlenmiş patlıcan 

  • 1 adet küçük boy kuru soğan (çok küçük çintilmiş)

  • 3 sap yeşil soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 1 adet küçük boy kırmızı biber

  • 1 adet yeşil sivri biber

  • 2 adet orta boy domates

  • 1/2 demet maydanoz

  • 2 yemek kaşığı limonsuyu

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı sumak

  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber

  • 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • Tuz


Patlıcan Çanağı İçin:



  • 3 adet kemer patlıcan

  • 10 adet kıvırcık marul parçası

  • 10 parça yeşil soğanın yeşil kısmı

  • Bir tutam maydanoz, nane

  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI



  1. Patlıcan çanakları için; patlıcanları kabuklarını soymadan boyuna dilimleyin. Acısını almak için tuz ile ovun, 10-15 dk. beklettikten sonra iyice yıkayın. Beyaz kağıt havlu ile kurulayıp sıvı yağda kızartın. 

  2. Yeşil soğan saplarını yumuşaması için biraz sıcak suda bekletin. Fazla bekletmeden soğuk su ile yıkayın.

  3. Patlıcan dilimine çember şekli verin ve yeşil soğan ile dış kısmından bağlayın. Kıvırcık marul parçasının üzerine oturtun. İçine 2-3 yemek kaşığı patlıcan salatası yerleştirin ve üzerini süsleyin.

Patlıcan Salatası İçin:



  1. Közlenmiş ve kabuklarından temizlenmiş patlıcanları bıçak ile küçük doğrayın.

  2. Sarımsakları ezin. Yeşil biber, kırmızı biber, kuru soğan, yeşil soğan, domates ve maydanozu küçük doğrayın. Patlıcanlara karıştırın.

  3. Limonsuyu, sirke, nar ekşisi, karabiber, toz kırmızı biber, sumak, zeytinyağ ve tuz ekleyin. Baharat, ekşi, yağ ve tuz miktarlarını arzunuza göre belirleyebilirsiniz. 

  4. Servis tabağına veya patlıcan çanaklarına yerleştirin.

  5. Üzerini maydanoz, nane, sumak, kırmızı biber ile süsleyip sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages