Soslu Ispanak Kökü Meze Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

Soslu Ispanak Kökü Meze Tarifi

Meze Tarifleri olarak güne özel Soslu Ispanak Kökü meze tarifi ile sizlerleyiz.


Ispanakların yapraklarını kullanıp kökünü soslayıp sofralarınızda kullanabilirsiniz. Özellikle sağlıklı beslenip kilo vermeyi hedefleyenler için harika bir yiyecek oluyor. 






MALZEMELER


  • 3 bağ ıspanağın kökü

  • 2 diş sarımsak

  • 2-3 yemek kaşığı turunç ekşisi veya limon suyu

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber

  • Tuz

  • (Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı nar ekşisi)

YAPILIŞI


  1. Ispanakların kökünü biraz saplı olacak şekilde kesin ve kumu varsa gitmesi için 15 dk. suya ıslayın.

  2. İyice yıkadıktan sonra sapları kopmayacak şekilde kök kısmının fazlasını alın.

  3. Derin bir tencerede tuzlu suda ıspanak köklerini dirice haşlayın. Yeşil rengini koruması için sıcak sudan aldıktan sonra buzlu suya atın. Ilıyınca süzgeçte süzün.

  4. Sarımsakları ezin. Sarımsak, turunç ekşisi veya limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuzu karıştırın. bir kenarda bekletin.

  5. Ispanak köklerini tabağına yerleştirin.

  6. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Seviyorsanız en üstüne nar ekşisi gezdirip servise sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages