Yilbaşi Gecesi için Konsept Pasta - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Yilbaşi Gecesi için Konsept Pasta

Yılbaşı geceleri ve özel günler için konsept pasta tarifleri ile karşınzdayım.


Kırmızı gülDeğerli izleyicilerim ziyaretçilerim,2011 ile tatlı ayrılalım diye:) Yılın son gününde sizlere Yeni yıl konseptli pastamla geldim.Bu pastamın benim için ayrı bir önemi var.2009 yılında pasta Tarafından yılbaşı konsepli pasta yarışmasına katılmam için davet e-maili alınca.Pek bi mutlu olmuş ve gördüğünüz pastayı hazırlamıştım.Türkiye genelinde yapılan bir etkinlikti.(O zaman bloğum yoktu.)
Ben Zonguldak bölgesi katılımcısı olarak katılmıştım..Türkiyenin bir çok yerinden katılımcı vardı.Söylenilen tarihte elemeye katılanlar açıklanıcak,sonra da oylamayla ilk 3 dereceye girenler açıklanıcaktı.Tüm pastalar şeker hamuruyla kaplanmış ve yılbaşı temasıyla süslenmişti.Sadece 2 pasta kremalıydı,birisi de benim pastamdı.Elemelere seçildiğimi öğrendiğimde o anki mutluluğumu anlatamam.İlk 3 dereceye giremedim ama elemelere seçilmek bile benim için büyük mutluluktu.İşte güzel anısıyla beni mutlu eden pastamın tarifi ve resimleri.


                YILBAŞI KONSEPTLİ PASTA
KAKAOLU PANDİSPANYA;
7 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı; Yarım sıvıyağ + yarım zeytinyağ karışımı
1 Su bardağı yoğurt (süzme değil)
2 paket vanilya
3 Yemek kaşığı kakao
2,5 Su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 Paket kabartma tozu
SADE PANDİSPANYA;
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
İÇ KREMASI;
1 lt.Süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Yumurta
1 poşet krem şanti
DIŞ KREMASI;
1 kutu sade krem şanti (içindeki 2 poşetide kullanın)
1,5 su bardağı süt
ŞERBETİ;
1 Su bardağı su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya.
2 Muz. Yarım su bardağı damla çikolata.(Çikolatayı isteğe göre artırabilirsiniz)

PANDİSPANYALARIN HAZIRLANIŞI;
Her 2 pandispanyayı da (kakaolu ve sade) aşağıdaki metodla ayrı ayrı çırparak ayni boy 2 ayrı tepside pişirin.
(Büyük boy fırın tepsisinde pişirdim.)
Şeker ve yumurtayı mikserle beyazlaşıp krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Çırptığınız yumurtalı harca sıvıları ilave edip karıştırın.
Sonra tüm kuru malzemeleri eleyerek ilave edip tekrar çırpın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.Spatulayla üzerini düzelterek,harcın tepsiye yayılmasını sağlayın.
5 dakika önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin.(Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol edin.)

İÇ KREMASI:
Kremayı pişireceğiniz tencereye önce kuru malzemeleri alıp karıştırın.(böyle yaparsanız minik topaklanmalar oluşmaz)
Sonra sütü ilave edin.Devamlı karıştırarak pişirin.
Krema tamamen soğuyunca krem şantiyi toz olarak ilave edip en az 3 dakika mikserleyin.
NOT;Bu krema benim hemen hemen tüm pastalarımda kullandığım ve çok memnun kaldığım vazgeçilmezimdir:)
DIŞ KREMASI;
Büyük bir kasenin içine soğuk süt ve krem şantiyi boşaltın.Mikserle yoğunlaşıncaya kadar çırparak.Üzerini örtün ve buzdolabına kaldırın.
ŞERBETİ;
Su kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.Soğuyunca pastayı ıslatıp nemlendirmek için kullanın.
İsterseniz bu şerbet yerine evdeki herhangi bir reçelin sulu kısmından alarak suyla açarak da kullanabilirsiniz.

PASTANIN KATLANMASI;
Pasta kekleri tamamen soğuyunca,altında ki yağlı kağıdı sıyırıp atın.Kakaolu pasta kekinin önce en üst kısmını düzgünleştirmek amacıyla incecik bir kat keserek tıraşlayın.Böyle yaparak kekin üzerinde eğrilikleri düzeltmiş oluyoruz. Pastamızın üstüne krema sürünce düzgün görülmesi için.Sonra tam ortadan 2 ye kesin.2 eşit pasta kekiniz oldu.
Sade olan pasta kekini daha az malzemeyle pişirdiğimiz için tek kat olarak kullanıcaz.Üzerini (kakaolu pasta kekinde ki) gibi hafifçe tıraşlayın.
Pasta altlığına (veya mukavvayı folyoyla sarıp,pasta altlığı olarak kullanabilirsiniz) Kakaolu pandispanyanın ilk parçasını yerleştirip her tarafını eşit şekilde şerbetle ıslatın.
Üzerine pişirdiğiniz kremanın yarısını yayın.Üzerine dilimlediğiniz 1 muzu ve damla çikolataların yarısını serpin.
Üzerine sade pasta kekini yerleştirin.
Yine şerbetle ıslatıp,kremanın kalan yarısını yayın.Üzerine dilimlediğiniz diğer muzu ve kalan damla çikolataları serpin.
Üzerine 2.kakaolu parçayı yerleştirip,şerbetle ıslatıp,üzerini sera streçle örterek buzdolabına kaldırın.1 Gece buzdolabın da bekletin.
Ertesi gün servis zamanından 1 saat önce,çırptığınız krem şantiyle her tarafını kaplayın.İstediğiniz şekilde süsleyin.
Ben kar izlenimi vermek için,tatlı kaşığını bastırıp çekerek şekiller vermiştim.Konsepte uygun olması için yılbaşı objeleriyle süslemiştim.  Ayni pastayı değişik şekiller de hazırlayarak resimlemiştim.

Yeni yıl dilekleriyle süslediğim gece manzarası vermeye çalıştığım pastam..
    Işıklarla renklendirerek hazırladığım pastam
      Yeni yıl objeleriyle süslediğim pastam.
     Herkese,hepimize pasta tadında  MUTLU YILLAR  diliyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages