Evde Kolay TİRAMİSU Yapilişi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Evde Kolay TİRAMİSU Yapilişi

Sizlerde bu tarif karşısında evde kolaylıkla tiramisu yapacaksınız.
Tüm izleyenlerim,blogçu dostlarım.

MALZEMELER:
1 Paket kedi dili büskivüsi  280gr.
Kreması;
4 Su bardağı süt
70 gr. 3 Yemek kaşığı dolusu un 
80 gr. 3 Yemek kaşığı dolusu tozşeker
2 Yumurta sarısı
2 Kutu labne peyniri  400 gr.
Islamak için;
2 Yemek kaşığı nescafe
1,5 Su bardağı su
120 gr.lık 2 kutu çubuk gofret (Arzu ederseniz,pastanın etrafına dizmek için)
Üzerine serpmek için kakao

HAZIRLANIŞI:
Önce tencereye şeker ve unu alarak karıştırın.(böyle yaparsanız pişirme esnasında minik topaklanmalar oluşmaz)
Sonra sütü ve yumurta sarılarını ilave ederek karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
Krema ılınınca labne peynirini ekleyip mikserleyin. Krema iyice soğuyunca tekrar mikserleyip katlandırmaya geçin.
Kedi dili büsküvileri ıslayabileceğiniz bir kasede nescafe ve suyu karıştırarak nescafenin erimesini sağlayın.
20 cm.lik kelepçeli kalıbın sadece çember kısmını servis tabağınıza alın,kedi dili büsküvileri nestcafeli suya hafifçe batırarak yan yana dizin.
Fazla suda tutmayın yumuşayıp eriyor.
Aralarda kalan boşlukları da büsküviden boşluğun büyüklüğüne göre parçalar koparıp ıslatarak doldurun,boşluk kalmasın.
Üzerine krema sürün,2 kata geçerken (gofretli yapıcaksanız)çubuk gofretleri dizmeye başlayın.(İlk başta dizmek çok zor düşüyorlar)
Kahvaltı bıçağıyla,dizdiğiniz biküvileri hafifçe içe iterek gofretleri çemberin çevresine dizmeye başlayın.
Böyece bir kat kedi dili,bir kat krema olarak katlandırma işlemini tamamlayın,en üste de krema sürerek buzdolabına kaldırın.
En az 24 saat buzdolabında bekletin.Ne kadar çok beklerse lezzet o kadar artıyor,hem kesimi kolay oluyor.
Üzerine servis zamanı çay süzgeçi veya küçük elekle kakao serperek, kelepçeli kalıbı çıkarın.
NOT;Kakaoyu daha önce serperseniz buzdolabında bekleme süresinde nemlenerek görüntü bozulur.

Afiyet olsun...  
                                                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages